Mantra


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Kanske jag inte hade behövt så lång semester som 22 dagar över jul och nyår. Eller ”behövt”? Någonstans blir man väl fartblind och stress blir normaltillstånd. Jag behöver återhämtning. Jag vet det. Jag känner det. Ändå vill jag inte riktigt se det. En fråga jag fick i dag var varför tar så lång semester om jag nu själv känner ett sådant motstånd. Tja, kanske för att jag börjar bli rädd. För att ständigt vara igång får självklart konsekvenser även om jag ännu inte kommit dit. När man väl är där blir fallet så mycket hårdare och återhämtningen så mycket jobbigare. Det är lika bra att dra i nödbromsen och hoppas på att det var tillräckligt.

Okej, långledigt. Vad innebär det för mig? Egentligen inte så mycket. Det är nu jag ska hinna det jag annars fått pressa ut i periferin. Som att gå till tandläkare och -hygienist. Och lite sjukgymnastik. Kanske lite social samvaro. Vardagen har fått stå tillbaka under väldigt lång tid. Så vila kanske jag inte får så tillvida att jag bara slappar rent fysiskt. Däremot så behöver jag nog ombytet och annan fokusering.

Men kan jag släppa jobbet under så lång tid? Nej. Mejlen måste jag hålla koll på. Och jag ska in 14 timmar under ledigheten, men håller det lite flytande. Jo, jobbet kräver att jag utför visst arbete eftersom det är årsskifte med allt vad det innebär. Men det blir ändå på mina villkor. Jag känner en viss kontroll. Plus att jag måste öka på min flex som ligger på minussidan efter höstens alla besök hos sjukgymnasten. Men där finns ändå en låst vecka. Julveckan är totalt arbetsbefriad. För första gången på väldigt många år behövs jag inte på helgerna kring jul och nyår. De har kunnat lösa situationen ändå och jag är ganska nöjd med det. Inte för att jag firar helgerna, utan för att jag inte behöver gå in och göra någon annans jobb när jag vet att mitt eget arbete alltid ligger och väntar på mig och bara på mig.

De senaste två dagarna har jag avverkat sex möten. Bra möten, men lite fel i tid. Det sista man vill göra innan man går på långledigt är att få koll på sin egen arbetssituation. Men eftersom jag varit på möten så vet jag inte hur det ser ut. Mer än att jag är superjagad per telefon och mejl. Därför ska jag redan i morgon in ett par timmar till jobbet. För att få sinnesro och koll på läget. Därför tror jag ändå att jag kommer att få en bra julvecka. För sedan är det full rulle. Just nu är min kalender bokad till januari. 2015. Ja, 2015.

Känn ingen stress…

||||| 0 I Like It! |||||