Kraven #336


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag höll jag i utbildningstillfälle nummer 27. Nummer 26 hade jag i april förra året. Nummer 1 tror jag att jag höll 2009. Det har varit en eftersökt utbildning där jag inte hunnit lägga ner den tid som det kräver genom att gräva fram material. Det är kollegor jag utbildar. Tydligen väldigt uppskattat eftersom jag väver in mycket annat i undervisningen. Jag berättar som sjukdomar, behandlingar och så vidare som bonus. Om ”bara sekreterare” kan göra det inom vården? Tja, varför inte? Det gäller bara att vara påläst.

Kanske det är mitt största fel. De senaste dagarna har jag pratat väldigt mycket med tidigrare kollegor som önskat att jag bistått dem med min kunskap. Och det är väl därför jag alltid också har personal ständigt stående i dörren med tusen frågor om högt och lågt. Till och med när jag var på sjukgymnastiken i dag så ringde mobilen. En sköterska som hade frågor om sådant jag inte arbetar med, men som jag kunde svara på ändå. Ibland blir jag trött på mig själv att jag inte bara kan hänvisa vidare, men det är svårt. Även om jag besitter svaren så kan jag inte bara hänvisa vidare, för det känns dumt. Att vägra svara på frågor där jag vet svaren och hänvisa till någon annan att svara på frågor som redan är ställda till mig? Så småaktig kan jag inte vara. Men jag borde. För att någon gång hinna utföra mitt eget arbete istället för att hjälpa alla andra i deras arbete.

Men det är kul att utbilda/undervisa. För jag får motfrågor och diskussion uppstår. Hade jag bara haft en monolog så hade ingen – varken de eller jag – lärt sig något. Det som gör mest ont i det här är annars att jag inte tycker att jag är rätt person. Den nivån jag håller är på ledarskapsnivå och någon sådan titel, funktion eller annat har jag inte. Även om jag inofficiellt ändå hamnat där och får erkännande för det. Men då önskar jag också titel och lön motsvarande för att det ska kännas riktigt, riktigt bra.

Dags att avsätta tid till förberedelse inför höstens återstående tre utbildningstillfällen. Måste hitta infallsvinklar som gör det intressant. Ack, dessa krav….

||||| 0 I Like It! |||||