Pling

För 17 år sedan var jag med i en webbring. Minns ni webbringarna? I nätdagboken länkade jag till huvudsidan i webbringen samt till den medlem som var före och efter mig. Webbringen var Vi kufar, och hade lite övernaturligt/medialt inslag. Och jag hade en särskild delsida i dagboken som enbart handlade om mina erfarenheter av det oförklarliga. Nå, men nu skulle jag kunna lägga till en punkt till där, om den funnits kvar. (Oh, bäst jag googlar – kanske den finns än?)

Jo, alltså… Hur ska jag förklara detta då? Jag blir väckt när jag sover väldigt djupt men behöver gå upp. Blir väckt väldigt abrupt och högljutt. Av ljud som bara finns i mitt huvud. Ibland händer det att jag hör mitt namn skrikas, men oftast är det någon form av klockor. Men frågan är om detta är något vanligt förekommande även för andra? Mina föräldrar är/var med om det samma.

I dag vaknade jag kl. 7.11 av (instrumentet) triangel. Bara ett pling. Det är alltid bara ett pling oavsett klockljud. När jag lade mig vid midnatt så funderade jag på om jag skulle ställa väckarklocka, eller inte, men bestämde mig för att sova så länge jag behövde även om jag har lite bråttom nu på förmiddagen. Tydligen bestämde sig någon för att jag behövde bli väckt för att inte sova bort/förstöra hela morgonen.

Och så här har det alltid varit även om det kanske bara händer ett par gånger i månaden. Det jag möjligen inte gillar riktigt, är när mitt namn skriks ut. Det är ingen röst jag känner igen. Om det är obehagligt uppvaknande? Nej, mest yrvaket. Jag blir bara alltid också så konfunderad. Varifrån och vad det handlar om.

På tal om plingljud. I låten Only you med Yazoo, finns det ett märkligt plingljud. Låten är från början av 80-talet, men nog är det väl samma ljud som Windows ger vid förbjuden åtgärd?

||||| 0 I Like It! |||||

One Comment

  1. Janne said:

    Svar ja. Både inbillade ljud och av att det känts som någon stått och ryckt/skakat/dragit i mitt ben.

    27 mars, 2016

Comments are closed.