Lite nytt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I går skulle de komma från välgörenhetsbutik och hämta min säng och soffa. Sängen tog de, men vägrade ta soffan som de tyckte var i osäljbart skick trots att den var hel. Arslen. Välgörenhet tycker jag inte har anledning till att vara kräsna när de får något gratis som är helt. Att slänga en relativt ny soffa på tippen tycker jag inte är miljövänligt.

Jag fick akut ringa till ett mysko företag jag hittade på nätet. Jo, de kunde tänka sig att ta soffan till tippen om det inte fakturerades, utan de fick 1500 kr i handen. Tja. Vilket val hade jag?

Tyvärr körde det ihop sig. Samtidigt som jag fick leverans av ny soffa och säng så kom det där mysko företaget. Alla ville de att jag skulle springa och öppna bom åt dem. Vilket var bra, för då såg de att jag hade rollator när jag gick ute. Alla blev plötsligt så hjälpsamma.

Fem karlar från två företag sprang runt hemma hos mig. När mysko såg min soffa som skulle till tippen blev de förbannade och frågade om den verkligen inte gick att skänka. Nej. En av killarna (tror han hade någon typ av anställning genom Arbetsförmedlingen, flykting eller nåt) undrade om han kunde få ta den med sig hem. Självklart! Men jag fick ändå betala 1500 kr. Känns bra att soffan kommer göra nytta hos någon innan den blir skrot.

Värre var det med nya soffan. Den gick inte in i hissen. Så de tog av emballage och plockade bort alla kuddar. Och tog soffan i trappen. Där den fastnade mellan två våningsplan. De fick skruva av armstöden. Det gick ändå inte. Jag fick ge dem ansvarsfrihet att pressa upp soffan till mitt våningsplan. Vilket betyder att om interiör eller soffa blev förstörd, så är det jag som var ansvarig för det. Vilket val hade jag? Men soffan kom in och den kunde skruvas ihop igen. Men det är märkligt. Jag bor i handikappsanpassat hus med stor hiss. Och soffan är bara 2½-sits. Jag är glad att de tog sig tid och löste det åt mig. Enligt affären när jag handlade så skulle de annars bara lämnat på plats där de inte kom längre. Men det handlade väl åter om att de såg att jag var ensam med rollator. De ansträngde sig. De till och med hjälpte mig att sätta tillbaka möbler som jag fått föra undan för att de skulle kunna komma in. Samma sak med myskoföretaget. När de tog bort soffan såg de hur skitigt det var.  De dammsög åt mig och jag våttorkade.

Nu ska jag vänja mig vid det nya. Både soffan och sängen är väldigt höga och ”nyhårda”. Men sängen blev bra. Fortfarande en dubbelsäng, men bara 160 istället för 180. Lättare att bädda. Jo, jag fick ju en fotpall också med förvaring. Den är enorm. Som halva soffan utan ryggstöd, typ.

Det har varit jävligt jobbigt med att få allt ovan att klaffa och där har varit många problem på vägen. Men med snälla människor så fick jag lite hjälp, även om jag aldrig mer vill handla möbler. Någonsin.

2016-12-01-16-18-13

||||| 0 I Like It! |||||