Trött x 4


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det blir mycket sömn när jag inte är i tjänst. Jag är åter inne i en period av migrän och det tröttar ut mig, vilket också alla allergimedicinerna gör. Liksom att ha MS-fatigue. Plus att jag har MS-medicinering som gör mig trött. Det är ett under att jag alls är vaken om dagarna.

Där i horisonten skymtar sommarsemestern, som jag tror mig fått beviljad (åtta veckors ledighet över elva veckor). Våren har också en hel del ledighet inplanerad eftersom jag tar ledig både före och efter skäggfesten om ett par veckor. Därför blir jag lite förvånad och stressad över att se hur mitt jobbschema fylls till brädden med oplanerade möten. Sånt jag måste och är beordrad att delta i som kanske inte har direkt samröre med mitt jobb. En timme här, en timme där. Tillsammans många möten, som kommer resultera i en mängd nya arbetsinsatser från min sida. Ingen kan säga annat än att jag är flexibel, har förmåga att på fem röda sätta in mig i en ny frågeställning och komma med lösningar som oftast jag får verkställa.

Jag har svårt engagera mig i allt som ligger framför mig, för jag vet inte hur genomförbart allting är. Om en månad ska jag genomgå ny magnetkamera av hjärnan för att se om MS blivit bättre av nya medicinen eller om jag håller på att få någon hemsk komplikation istället. Och jag väntar fortfarande på astmautredning. Och ska operera andra käken. Med min hälsa pendlar jag ständigt mellan… ja, allt. Jobbigt att inte kunna planera eller se fram mot något, för jag vet inte vad jag har att hoppas på.

Nu har jag haft nya MS-medicineringen i ett halvår. Känner jag någon skillnad – förbättring/försämring – jämfört med tidigare behandling? Det är en omöjlig fråga. Jag har varit så dåliga sista halvåret och vet inte om det beror på 1) MS, 2) medicinering, eller 3) annat. Inte heller kan jag avgöra om det är en samverkan av de tre. Eller om jag bara mår fruktansvärt dåligt mentalt med vetskapen om hur hemskt farlig min nya medicinering är. Så allt kanske bara är psykosomatiska besvär på grund av den vetskapen? Även om de påstår att mina sprutor slutade fungera och att jag försämrades i min MS, så ser jag själv ingen skillnad över tid (åratal) och heller ingen påtaglig förändring till det bättre eller sämre med nuvarande nya medicinering. Känns väldigt status quo där jag konstant har besvär som kan vara MS eller inte.

Dock är jag lite piggare (fel ord – jättesömnig och trött, men gladare eller mer energirik?) nu när det blivit lite ljusare och varmare ute.

Migrän dag tre känns väl inte så upplyftande, men det är okej ändå.

||||| 0 I Like It! |||||