Värme – vår – allergi


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I går var det +21 grader ute, årets hittills varmaste dag. Det är lite obehagligt att gå från vinterkyla i över sex månader, för att plötsligt en dag ligga på över +20. Det har inte gått successivt. Jag märkte det direkt på andning (astma?) och allergi. För 25 år sedan genomgick jag pricktest och jag har ingen allergi, men jag fick ändå diagnosen vasomotorisk rinit (hösnuva). Det var också sommaren med extrem varme och torka, så jag fick också utskrivet (i dag receptfritt) Lomudal ögondroppar och nässpray. Så besvären har jag, men det ger inte utslag på pricktest. Det som hänt är att jag inte medicinerat på 25 år och nu har vasomotorisk rinit tagit steget upp till att bli kronisk allergisk rinit (konstant inflammerade slemhinnor i näsan – supersnorig). Och ögonen kliar och smärtar (känns grusiga) redan vid låga halter av you name it. Pollen! Dessutom har jag ju oförklarliga hudutslag (nässelutslag) där man inte vet om det är stress, läkemedel, kost eller damm.

Jag är lite förvånad över att jag fått så många besvär just nu som handlar om astma och allergi. Nu har jag kortisonnässpray som gjorde stor skillnad i ett par dagar. Inte så mycket nu, för nu utsätts jag för pollen. Särskilt i går när allting exploderade. Knoppar slog ut. Krokusar började blomma. Våren är här och det är inte kall.

Den extrema trötthet jag känner beror ju naturligtvis också på att immunförsvaret triggas av allergi plus att jag tar allergimedicin (typ 4 gånger mer än vid behovs-medicinering). För att motverka tröttheten måste jag ta min knarktablett, vilket jag inte gör annat än om jag ska jobba. Dumt, för jag kommer inte ur sängen om dagarna när jag är ledig. Så trött och utmattad är jag. Hoppas astmautredningen snart börjar så jag kanske kan få ännu fler och ännu bättre läkemedel. Jag behöver inhalator tror jag. Luftrör och lungor känns åter sammanpressade.

Om två veckor är det skäggfest! Nä, jag känner fortfarande inga förväntningar. Ser bara mina personliga begränsningar.

||||| 0 I Like It! |||||