Vad händer?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Dygnet har förskjutits med tre timmar. Jag lägger mig tre timmar senare (kl. 2-3) och går upp tre timmar senare (kl. 8-9). Det betyder inte sovmorgon eftersom nattsömnen alltid är sex timmar. Men det går inte att sova längre. Åtminstone inte nu när semestern verkar vara officiellt slut för alla utom ett fåtal.

I går morse: Jag väcks av ljuden 1) två sopbilar, 2) en sopmaskin, och 3) en karl som går runt och blåser löv. Allt på en gång. Allt under mitt fönster.

I dag: Jag väcktes inte av ljud. Istället vinglade jag ut i köket, ännu inte riktigt vaken. Inte helt påklädd. Låt oss säga att jag vaknade definitivt och abrupt när jag såg en karl i mitt köksfönster. Fem meter ovan mark. I en lift.*

Om det är spionage eller inte, är jag ännu inte riktigt på det klara med. Jag dök in i sovrummet till datorn samt stängde dörren om mig. Annars kan jag tänka mig att den okände karlen håller på att dra ner den förskräckliga murgrönan som växer både på vägg, fönster och in genom minsta fönsterspringa och in mellan de delbara glasrutorna. Själv brukar jag med hjälp av sekatör hålla undan det värsta. Om nu detta är karlens uppgift att ta bort, så hoppas jag de tar bort hela murgrönestocken och inte drar lite runt fönsterna. Ogräs! (Gissa om där är spindlar och om de tar sig in).

Oavsett så tycker jag det är märkligt att man inte informerar boende om åtgärder av det här slaget. Förra sommaren hade jag karlar på min balkong samt karlar i lift utanför alla fönster, men då målade man om fönsterbleck och balkongräcken. Och man fick besked om varför det hängde karlar på fasaden.

Undrar om jag vågar mig in i köket nu. Jag har åtminstone hittat ett par byxor.

* Jag blev så chockad att jag blev av med min snusdosa som jag hade i handen. Den hittade jag senare på tvättmaskinen i badrummet. När var jag där? Varför lämnade jag snusdosan där? Vart tog mitt närminne vägen? Blev jag chockskadad?

||||| 0 I Like It! |||||