En vecka


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Veckan har varit händelserik om man jämför med förra. I och för sig hade jag då semester utan krav på prestation. Så annorlunda jämfört med nu när verkligheten skjutit hål i huvudet på en. Men jag tror inte att min totala utmattning just i dag beror på rivstarten. Jag tror det kan bero på att jag jobbat en 40-timmarsvecka och i morgon gör min sjätte arbetsdag på sju dagar och då kommer upp i 48 timmars arbetsvecka. Om man räknar tisdag till måndag. Självklart känns detta eftersom jag bara får jobba 30 timmar per vecka. Plus 18 timmar måste kännas. Att det nu blev så här dumt beror på två saker. För det första har jag arbetat helg. För det andra så byter jag schema från och med i morgon för att sprida ut dagarna arbete/vila så de inte klumpar ihop sig. Sista året har varit tufft, så det är det jag nu rättar till.

Förra måndagen var hemtjänsten här och utförde städservice. Efteråt fick jag slita ordentligt för att lägga mattor på plats, hänga gardiner rätt, ta ner köksstolar från köksbordet, sätta tillbaka fåtöljerna, torka bort sjöarna av vatten på diskbänken, sätta i sladdar och kablar till datorerna. Jag gillar när virvelvinden till hemtjänst drar med sig smuts, men inte när vivelvinden vänder upp och ner på lägenheten och lämnar mig i kaos.

I tisdags var det första arbetsdagen och då var jag på en utbildningsdag som upplevdes som väldigt ostrukturerad. Inriktningen var sjuksköterskor och jag kände mig som vanligt inte hemma där även om jag inte direkt vantrivdes. Det kändes mest så onödigt att lägga tid på passivt åhörande istället för att ta itu med högarna på jobbet efter min semester.

Onsdagen var äntligen arbete. Hårresande mycket att göra. Samma sak för i torsdags. Jag minns knappt att jag gjorde något, fokuseringen var så total.

I fredags hade jag min fridag. En sovdag eftersom jag visste att mitt schema skulle vara tufft nu denna vecka när jag går över till nytt schema. Jag gick knappt ens ur sängen.

Helgen som varit var åter förlagd till jobbet. Lördagen var lika hopplös som de andra arbetsdagarna i veckan. Det är mycket som ska göras efter sommaren och jag såg inget ljus i tunneln. Pauser existerade inte, men jag tog mig tid att gå till restaurangen på jobbet för lunch (kyckling). I dag söndag vände det. Jag ligger i fas på jobbet och hann svara på alla mejl jag fått i sommar där man krävde statistik utav mig. Så i dag har jag suttit och räknat ihop och omvandlat till procent. Nu hann jag till och med gå till grannavdelningen för frukost. Och ännu en lunch i restaurangen (fisk).

I morgon är det en ordinär arbetsdag med ordinärt arbete. Rast och paus ska finnas med. Lugnet ska infinna sig om nu inget oförutsett inträffar. Vilket det alltid gör.

Senaste veckan har också inneburit flärdtjänst. Tio resor som alla gått bra. Jag har hämtats/lämnats i tid. Jag har åkt rätt vägar. Inga olyckor har skett. Jag har till och med fått åka ensam utan medpassagerare i bilen.

Nu är hösten här.

||||| 0 I Like It! |||||