Vardagen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag har jag en vilodag. Jag har periodvis ”slagits” med (inte mot, med – de har fajtats tillbaka) Försäkringskassan vad gäller min 25-procentiga förtidspensionering.

  • De försökte tvångspensionera mig 50 %, men jag förhandlade mig till 25 %.
  • De förutsätter att jag arbetar fem dagar per vecka à 6 timmar, men jag fick igenom fyra dagar per vecka à 8 timmar (eftersom en tidigare arbetsrehabilitering säger att jag aldrig får jobba mer än max tre dagar på rad).

Ja, det är väl det enda? Men jag är tveksam just nu till det där med att inte arbeta 6 timmar per dag under en hel arbetsvecka. Det stressar att inte få ihop schemat, där jag får flytta på min fridag fram och tillbaka. Det ger inte kontinuitet. Samtidigt behöver jag min vilodag i veckan, och jag behöver verkligen vara på jobbet från tidig morgon till sen eftermiddag. Som jag sagt innan, det är ett väldigt pusslande.

Min vilodag, eller fridag som det egentligen är, innebär inte sängläge så som Försäkringskassan förespråkar. Istället ska jag hinna med min fritid. Sängläge får det bli på helgen, men inte mitt i veckan där jag har så många andra åtagande på min lediga dag. Exakt vad det innebär vet jag inte, men jag är i gång. Som i dag tvättar jag som en galning, viker tvätt, kollar in vad jag behöver i form av mat i kylskåpet, vattnar halvdöda krukväxter, samlar ihop till pappersinsamlingen och så vidare. Hushållsarbete?

Och jag är så trött och sliten. Jag lider fortfarande väldigt mycket efter tisdagens överansträngning. Värst är nog att jag belastade vristen för mycket, där hälsenan inte är återställd efter förra sommarens hälseneinflammation. Vristen har blivit blå och jag försöker smärtstilla med Voltaren.

På tal om att inte få ihop sitt vardagliga schema, varken hemma eller på jobbet; Jag ska jobba några dagar i både jul och nyår. Märkligt. Nej, jag har själv erbjudit mig eftersom det ger utrymme för ordinarie personal att ta semester så de kan umgås med släkt och vänner. Jag har varken släkt eller vänner. Åtminstone inte som jag firar storhelg med. Det märkliga är känslan av att 1) fortfarande jobba storhelg för tolfte året i rad, 2) gå in och utföra ett arbete som jag inte utfört sedan förra nyårshelgen. Och kul. Väldigt kul. Att göra små gästinhopp i gamla yrkesrollen är något jag gillar. Det är jobbigt, men stimulerande. Och ser ger det några kronor extra i börsen. Jag sparar nu till ny dator och tv. Ny dator blir det i december. Tv i februari. Åtminstone ser planen ut så.

Ack, nu måste jag återgå till hushållssysslorna. Jag har en säng att bädda nytt i.

||||| 0 I Like It! |||||