Mina vänner


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Nog har jag berättat om mina skator? Jag hade ju två par med skator på gården som umgicks mycket förrförra året. I somras fick de ungar som aldrig flyttat hemifrån. De bor i min murgröna under köksfönstret. Varje morgon kl. 07 flyger de ut en och en och sätter sig i trädet innan de sticker till jobbet var för sig under dagen (eller vad nu skator gör). På kvällen, precis innan mörkret faller, så återvänder de till trädet för att samlas och prata om dagen (jo, de pratar med varandra). När det sedan blivit mörkt flyger de in en och en i murgrönan.

Det är svårt att säga hur många de är. Någon morgon har jag räknat till 18 skator i trädet. Under kvällen lyckades jag fånga dem på bild, men två blev ovänner och flög sin väg. Men här är 14 av mina skator…

Men visst är det konstigt? Jag vet att skator lever i par och ibland allierar sig med andra skator. Men att ungarna aldrig flyttar hemifrån för att bilda nya par? Jag vet inte varför jag fått så många skator eller varför de stannar kvar. Ändå så gillar jag skator, har alltid gjort. Och mina skator gillar jag extra mycket. Det är roligt att lyssna på dem när de vaknar på morgonen och är allmänt morgontrötta och lite smågruffiga. Och hur de kuttrar kärvänligt med varandra. De verkar vara väldigt sociala och trofasta. Någonstans har de blivit mitt substitut efter Gazzy (som också älskade skator men av andra anledningar).

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Underbar bild till inlägget! Du har verkligen koll.

  26 januari, 2013
  • Jontas sa:

   Jo, men så söta små pippifåglar måste man jag beundra och ha koll på. 😉

   27 januari, 2013

Kommentarer är stängda.