En god dag


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Att konspirera med läkare är en trevlig omväxling till att sitta och enbart koda html. Ja, jag har dag 2 nu suttit och hållt på med den där intranätsidan som jag nu kommit halvvägs med och som just nu är på 14 A4-sidor när jag skriver ut – i liggande format. Och jag håller på med den även hemma, litegrann. För jag saknar vettiga dataprogram på jobbet, vilket är en skandal om man nu är webbredaktör.

Men det är inte bara jag som sitter hemma och jobbar litegrann. När jag är på jobbet ringer både sjuksköterskor och läkare till mig hemifrån då de behöver hjälp i allehanda frågor.

Som min konspirerande läkare. Eller, min och min… H*n är på intet sätt min läkare eller ens arbetskamrat. Ändå har vi ett nära samarbete då vi har förståelse för varandras kompetens och insikter. Jag kan inte säga att jag har samma ”nära” samarbete med andra läkare, även om jag ofta är deras slav. Fast det var dumt skrivet – jag är respekterad och lyssnad på, men jag är inte alltid förstådd. Problemet ligger i att man inte riktigt förstår vad jag kan bistå med. Då blir det komplicerat för dem och då är det lättare att ignorera mig efter att ha pratat lite med mig. Det där sista, att man pratar med mig är också lite kul. För då förstår jag ganska omgående att de inte har kunskaper i allt. Som trots allt ligger i deras ansvar. Nåja.

Konspirerande? Nja. Jo. Jag vet inte. Vi är inne i steg 2 av ett arbete där vi redan fått igenom steg 1 på nationell nivå. Jag behöver en murbräcka för att få igenom min vilja och då behöver jag en doktor till mitt förfogande. Som sagt – läkarprofessionen lyssnar helst bara till sin egen profession. Avfärdar man mig väldigt snabbt, så är det svårare när en kollega till dem säger samma sak som vad jag säger. Här borde jag vara bitter, men jag har inget ego i detta utan jag vill bara uppnå resultat.

Vad har jag mer gjort under dagen? En akut utbildning av en… läkare. Jag har faktiskt något att komma med trots allt. Och i andra sammanhang.

Hade jag några möten i går? Jag minns inte. Det jag vet är att nästa mötesfria dag är den 4 mars. Undrar om jag kan hålla den dagen fredad från möten. För det är nästa gång jag kan sitta vid mitt skrivbord och utföra mina ordinarie arbetsuppgifter. Jag blir trött bara jag tittar i min kalender.

||||| 0 I Like It! |||||