Väggkonst


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Med tanke på gårdagens blogginlägg började jag fundera. Hur reagerade egentligen kollegorna på mitt tilltag? Eftersom jag läst i mitt bloggarkiv så vet jag att jag inte återgett det här. Så jag försöker minnas. Vilket är lite svårt då åtta år gått.

Som jag minns det (efterkonstruktion?) så hände ett par saker:

1. De hade väldigt roligt åt både mig och bilden jag satt upp. Kollegorna uppskattade tilltaget.

Men de fick sig en funderare…

2. Det mesta av bilderna av halvnakna män togs ner. De fick en aha-upplevelse. Det hade inte varit okej om jag satt upp bilder av barbröstade kvinnor på väggarna då det är könsdiskriminerande. Slutsatsen de drog var att de också gått över den gränsen. Könsdiskriminering är inte enkelriktat – det är dubbelriktat.

Så vad hände med bilden av mig? Den satt kvar ganska länge på väggen. Men efter några månader jobbade jag åter själv en helg och då tog jag ner bilden. Den hade gjort sitt, så att säga. Det såg bara fjantigt ut med bilden utan kontexten (med alla bilder av halvnakna män).

Lever jag som jag lär? Ja, jag försöker vara neutral med det jag har på mina väggar på jobbet. Där finns inget naket. Jag har heller inte pubertala filmaffischer eller planscher av tonårsidoler. För det första hör inte sådant hemma på en arbetsplats, och för det andra så är jag vuxen.

Så vad har jag då klätt mina väggar med? Jo, där finns en affisch som är väldigt neutral. Jorden sedd från rymden. Därefter är det katter som gäller, vilket varken är neutralt (hundälskare hatar mig) eller representativt för en vuxen karl. En månadskalender med katter och två tavlor med katter. Till mitt försvar kan jag säga att tavlorna åtminstone är snygga. Lite surrealistiskt målade tavlor och inte som kalendern med ”gulliga” fotografier av katter.

Det är svårt att veta vad man ska ha på väggarna. Egentligen får vi inte sätta upp några privata saker på väggarna som är gråmålade. Men hur mycket öststatskänsla vill man ha i sin arbetsmiljö?

Jag vet inte varför man egentligen vill privatisera sin arbetsmiljö? Jag har burit dit krukväxter och har egen radio där. Eftersom man bara ska arbeta där, så vet jag inte varför det varit så viktigt att få in personlighet? Det är inte så att jag sitter och tittar på mina saker. Jag arbetar varken bättre eller sämre heller på grund av närvaron av privata saker. Det enda som har en positiv inverkan är radion som min tinnitus gillar då den neutraliseras något av det.

Fast det är klart – gråa väggar. Sätter man upp något på dem så får man djup i rummet som annars hade känts väldigt klaustrofobiskt.

Vad har du på dina väggar på din arbetsplats?

||||| 0 I Like It! |||||

6 kommentarer

 1. Sussi sa:

  Jag har utskrifter av mina digitala porträtt av Jonathan Davis 🙂

  28 april, 2013
  • Jontas sa:

   Får man verkligen ha en sidoinkomst på jobbet? 😉

   29 april, 2013
 2. Snigel sa:

  Arbetsgivaren har bekostat det mesta jag har på väggarna: tre tavlor med havsmotiv (en hamn (?) och två skärgård), en anslagstavla i kork och ett snidat 3D-träkonstverk. Själv har jag en kattalmanacka och tre stora träkatter som står på en list efter väggen. Lite smått o gott i prydnadsväg har jag också, typ ljuslyktor, små keramikkatter, kramdjur.

  29 april, 2013
  • Jontas sa:

   Ack, arbetsgivaren bekostar ingen konst även om alla andra kontorsutrymmen har tavlor som är arbetsgivarens. Jag råkade få ett konstlöst rum. Kanske tur, för det är inte snygg konst som finns på de andra rummen.

   29 april, 2013
 3. Tofflan sa:

  Jag har två kontor. Det ena har jag inget på väggarna, men i det andra har jag en anslagstavla med bilder på Annas pojkar (inte tjejerna, av nån anledning..?, lite visitkort, en artikel om en gay-galt. Sen på glasdörren och väggen utåt korridoren har jag några bilder jag har tagit som jag tycker är fina samt en Nemistrip om grannar.

  29 april, 2013
  • Jontas sa:

   Gay-galt? Och du menar förstås inte gaygala…

   29 april, 2013

Kommentarer är stängda.