Anteckna! #183


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I flera veckor har jag velat fram och tillbaka. Lördagar har varit den enda dag i veckan – om jag inte arbetar – som jag haft möjlighet att gå till bokhandeln som jag bor bredvid. Men har jag verkligen behövt något där? När det varit lördag har jag intalat mig själv att ett besök i bokhandeln varit onödig, för att veckans alla andra dagar bannat mig själv för att jag inte gått till bokhandeln. I dag blev det av.

Varför jag bara kan gå till bokhandeln en arbetsfri lördag? Måndag-fredag är jag strängt upptagen de få timmar de har öppet (10-18), så jag har aldrig hunnit/kunnat.

Lite snopen blev jag när jag kom till bokhandeln i dag. Där var stängt. Jag var där kl. 10 och där var lång kö – ingen hade kommit som öppnat i tid. Alltså traskade jag vidare och gick inom Ica en sväng. Nej, jag behövde inget där men fick tiden att gå så att jag sedan kunde gå in i den sent öppnade bokhandeln.

Egentligen var det bara en sak jag var ute efter. En ny kalender. Jag tror det här är min femte för i år. Varför? Jo, mitt schema ändras så mycket och jag kladdar så mycket att det blir oläsligt i min kalender. Bättre börja om på ny kula. Samtidigt så använder jag kalendern jag har med Outlook på jobbet och som är kopplat till mina mobiltelefoner. Så varför papperskalender? Jo, där är mer frihet (kom ihåg – jag kladdar!) och det blir också mer minneskommentarer där än vad jag kan skriva i Outlook (vars kalender är delad så arbetskamrater kan läsa och se alla mina möten och vilka dagar jag inte är i tjänst).

Självklart nöjde jag mig inte med en ny kalender i dag. Det blev också fem nya pennor, pennstift, anteckningsböcker och lite annat. Jag antecknar väldigt mycket! Med papper och penna. Och på dator också, men inget slår papper.

Det värsta är att jag aldrig hittar det jag antecknat – varken på papper eller i dator. I det avseendet är jag oorganiserat kaos.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Snigel sa:

  På jobbet tvärvägrar jag att använda kalendern som hör till GroupWise (det mailsystem vi använder) utan har en pappersalmanacka att boka in saker med. I den skriver jag in både jobb och privata saker jag behöver komma ihåg.

  Anteckningsböcker samlar jag på, privat. Har flera som ännu är inplastade (orörda) men går ändå förbi hyllan med anteckningsböcker i varenda affär…

  14 juni, 2014
  • Jontas sa:

   Vi är mer eller mindre tvingade att använda OWA-kalendern på jobbet eftersom vi blir kallade/bokade den vägen för möten. Och så detta att man kan tilldela andra att läsa ens kalender. Det har visat sig vara ganska nödvändigt eftersom jag är med i så många olika konstellationer med olika människor som behöver få tag i mig på märkliga tider. De ser i min kalender när de får tag i mig. Anteckningsböcker är något jag använder på jobbet när jag springer mellan alla möten. Vanligt block fungerar inte, utan jag har alltid en ordentlig anteckningsbok med mig. Tror jag har ett 20-tal liggande på jobbet.

   14 juni, 2014

Kommentarer är stängda.