Blogg i 6000 dagar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

När jag skriver detta är det en lördag i april (2015-04-18 kl. 19.02). Inlägget är tidsinställd av den enkla anledningen att jag annars glömmer detta datum. Den 20 juli, alltså. Vad är så speciellt med denna dag? Tja… Det är 6000 dagar sedan jag började blogga. Eller ”skriva dagbok på nätet”. 6000 dagar motsvarar 16 år, 5 månader och cirka 5 dagar. En ansenlig tid.

Frågan är – ser jag ens detta inlägg när det poppar upp på bloggen? Kommer jag ens ihåg att jag skrev det här inlägget för drygt tre månader sedan? Det känns lite otäckt att skriva för framtiden. När jag skrev detta var min blogg endast 5907 dagar gammal.


Eftersom det är en milstolpe – låt mig återupprepa:

 • Kvällskurs HTML-design hösten 1998.
 • Januari 1999, sjukskriven för ms-diagnos, uttråkad.
 • Skapade hemsida 990214.
 • Dagbok (på nätet), senare benämnt blogg, hade premiär 990215 efter att ha inspirerats av Annica, Eva och Laila.
 • Fortfarande uttråkad, därför bloggar jag fortfarande efter 6000 dagar.

Genom åren har min blogg gett mig så mycket i form av kontakter, nya vänner, nya erfarenheter. Men de senaste tio åren har bloggen inte haft den effekten, utan vi har flyttat över till Facebook (ja, hela gänget – alla vi som bloggade i slutet av 90-talet). Så vad ger det mig egentligen att fortsätta blogga? Ingenting konkret, men jag känner att jag måste skriva något varje dag för att sammanfatta och klargöra (för mig själv) vad det är som händer omkring mig. Varför offentligt och inte papper och penna? Nej, nu har jag vanan inne. Här finns hela min historik.

Men det är något kusligt över att ha bloggat i så många dagar. Något otäckt som jag inte kan definiera. Beroende?

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Oj oj oj! Böjer huvudet i vördnad och applåderar stående! Jag har bara bloggat i sex år.

  20 juli, 2015
  • Jontas sa:

   Tack. Tiden går snabbt med blogg. 😉

   21 juli, 2015

Kommentarer är stängda.