Ett givande samtal?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det är snart dags för ett utvecklingssamtal. Jag blir så konfunderad då jag inte riktigt vet vad jag ska ta upp. Facket har en lathund för hur samtalet ska föras samtidigt som arbetsgivaren har ett eget formulär. Inget av dem anser jag riktigt relevanta. Fackets är för allmängiltigt, arbetsgivarens för snävt. En fråga som jag verkligen kört fast på, är en som inte är relevant då den fanns på fackets formulär som inte ska användas. Ändå fick det mig att börja tänka över min situation. Frågan var ”Hur har jag utvecklats sista året”? Jag har absolut ingen aning. Har jag utvecklats? Hur kan man utvecklas om inget händer arbetsmässigt samtidigt som jag inte gått någon kompetenshöjande utbildning? Det enda jag kan komma på som skiljer sig från vardagslunken på jobbet, är att jag i mars var på en fyradagarskonferens. Men har den utvecklat mig? Jag tror inte det. Den var bekräftande, inte utvecklande, även om jag knöt kontakter. Som jag sedan inte haft samröre med.

Och här suckar jag djupt, himlar med ögonen och tittar efter Gazzy som har en mogen bajskorv i rumpan, färdig att plockas.

Nu är den borta.

Jo, men alltså. Vad går egentligen ett utvecklingssamtal ut på? Det är det jag inte begriper. År efter år går jag på samtalen men ser aldrig någon effekt av dem. Visst, där finns mycket jag vill ha bekräftelse i (saker jag gjort), samt mycket jag vill se förändras. Men det är alltid omöjligt. För en chef på mellannivå har inget att säga till om. Så samtalen är en papperskonstruktion utan förankring i verkligheten. Om det nu inte sker en förändring i och med årets samtal.

Och här suckar jag djupt ännu en gång. Över att jag ingenting förstår.

||||| 0 I Like It! |||||