Dröjesmål


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Nej, jag gillar verkligen inte att betala räkningar. Det är en teknisk grej, jag har inte tålamod. Sitta och slå in koder, siffror, summor, gironummer, OCR och så vidare. Och vissa fakturor finns på papper, andra som e-fakturor. Och så är där autogiro och händelsedatum. Jag blir irriterad av allt det där tekniska och över att behöva hålla koll. Annars känner jag inget motstånd vad gäller att göra rätt för sig. Med mina inkomster (ja, plural) är det självklart att lägga det på varor och tjänster som ska betalas.

Extra irriterad är jag över att jag inte kan se min e-fakturor som jag vet finns. Men de är lost in space. Jag gillar inte att behöva avvakta ett problem som jag inte vet om eller när det åtgärdas. Blir jag som bankkund kompenserad om jag missar någon räkning? Nej, självklart inte! Det åligger mig, och bara mig, att se till att räkningar betalas i tid. Tekniska problem är ingen ursäkt. Jag ska själv hålla koll på vilka räkningar som ska betalas när och själv efterlysa saknade fakturor genom att kontakta företaget jag står i skuld hos. Så var det även på den tiden när Posten slarvade bort brev med räkningar.

Det jag främst är trött på, är att så mycket ska åligga mig som privatperson att hålla koll på. Då pratar jag inte bara om räkningar. Men om vi nu pratar räkningar ändå… För mer än ett år sedan fick jag en medlemstidning där det stod att de slutar skicka ut fakturor. De skriver i sitt nummer december/januari när det är dags för medlemmarna att betala. Och en sådan annons stod i förra årets januarinummer. Men i år? Inte ett ord. Jag har fått både december- och januarinumret. De har meddelat att årsavgiften höjts, men inte hur medlemmar ska betala in – inga betalningsdatum, inga gironummer, ingen information alls. Betyder det att jag nu blir utesluten som medlem? Jag bryr mig inte. De lär tappa alla sina medlemmar i ett slag då de glömt (?) annonsera om årsavgiften. Men ska verkligen jag hålla koll på detta också? För att de är både lata och glömska?

Jag är sur!

||||| 0 I Like It! |||||