Telefoner, flärdtjänsten och bokningar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det sägs att jag har en trevlig telefonröst – kanske är det därför jag så ofta hamnat i en telefonväxel trots att jag inte haft det som min arbetsuppgift. Är man som jag kontorist/sekreterare så faller det ibland på ens lott att vara rösten utåt.

Att jag sedan själv avskyr att ringa är en annan historia. Jag blir alltid så nervös över att 1) ringa olägligt, och 2) prata för länge. Jag har inte förmågan att avsluta ett samtal. Det är alltid den andra parten som får ta initiativet att säga hejdå.

Jag bokar alltid mina flärdtjänstresor via särskild hemsida. Allt för att komma undan att ringa och beställa resor. Förutom att det är illa nog att jag ska behöva ringa, så finns det vissa telefonväxlar jag inte vill hamna i. Som tilll exempel kommunens flärdtjänstväxel. De är otrevliga, snäsiga, otåliga, anklagande. Jag får känslan av att jag inte bara stör dem, utan också av att jag är fruktansvärt dum. Sedan blir det inte bättre av att de påstår sig inte förstå skånska. Jag har inte mycket till skånsk dialekt, den är väldigt snäll. Och med tanke på att skånska är så otroligt vanligt i Göteborg (många har bräk-skånska), så tror jag nog att packet i flärdtjänstväxeln förstår, men vill poängtera att de är märkvärdigt fina med sin egen rotvälska till dialekt (blandad stad – många dialekter och många brytningar).

Men det är så tråkigt att boka resor via nätet. Där är alltid någon ny bugg i systemet som dröjer halvårsvis innan de kan rätta till det. Det senaste är att om man beställer ”hämtas tidigast” och jag skriver in kl. 07.30, så bokas kl. 06.50. Systemet räknar alltså baklänges. Det är inte så att jag kan acceptera föreslagen tid, utan jag måste välja att boka klockslaget jag fått. Bugg nr 2 är att jag nu inte kan avboka en bokad tid utan att första logga ut ur systemet, logga in på nytt och därefter avboka. Och bekräfta avbokningen, för att sedan kunna boka på nytt. Omständligt? Ja! Det är ett väldigt trixande för att få till något så när vettiga hämttider. Tidigare kunde jag boka in 20 resor på samma datum och klockslag, för att tillslut få en tid som jag kunde acceptera, varefter jag kunde avboka de överflödigt 19 bokade resorna. Men de kom väl på detta och ogillade det, för nu finns inte denna möjlighet.

Flärdtjänst är taxi. Det är då konstigt att man inte kan få exakt den hämttid man vill, eftersom taxibilar ständigt är i omlopp. Eller, chaufförerna säger att de bara står stillla och väntar på någon flärdtjänstkörning men får inga. Nej, systemet ger ju klockslag som ingen förstår. Det styrs inte av tillgång till bilar.

Kanske jag istället borde ringa varje gång jag vill ha en bil. De har en ny policy om att när man ringer och säger ”jag vill ha bilen nu”, så skickar de en direkt. För som sagt – tillgång till bilar finns. Det är bara bokningssystemet på nätet som inte fungerar som det ska.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

  1. Tofflan sa:

    Måste nog ringa dig nån gång och höra! 😛

    4 april, 2013
    • Jontas sa:

      Eller varför inte lyssna på filen där jag sjunger? Undrar om den ligger kvar på nätet… En snapsvisa. Eller, nä så roligt ska vi inte ha det. Ömma modern påstår dessutom att jag ändrar dialekt när jag pratar med göteborgare jämfört med när jag pratar med henne.

      4 april, 2013

Kommentarer är stängda.