Schenker och DHL – borde bojkottas


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Postutlämning. När alla postkontor slog igen så hänvisades vi till obskyra små butiker med motiveringen ”bättre tillgänglighet för handikappade och bättre öppettider”. Jag kan inte påstå att så blev fallet. Åtminstone inte vad gäller tillgänglighet.

När jag fick nuvarande bostad så var det ur ett handikappsperspektiv där flertalet lägenheter är handikappsanpassade (mest kök och badrum). Läget var också idealiskt och därför anpassades så många lägenheter. Här fanns alltid när och tillgängligt. Nära till affären, posten och banken. Affären ligger uppför en backe. Posten existerar inte längre. Postutlämningen i huset har flyttat. Bank finns inte heller kvar.

Postutlämningen flyttades alltså uppför en långbrant backe. Dit har jag inte kunnat gå på tre år. Men det är inte problemet. Däremot är det ett jätteproblem att nästan inga paket skickas till postutlämningen. Tydligen är det för dyrt för företag att nyttja postens pakettjänster. Istället anlitas Schenker och DHL. Och det är för jävligt!

Också Schenker och DHL kör med obskyra små butiker som utlämningsställen, men det är inte ordinarie postutlämningsställen. För min del är det totalt omöjligt att hämta ut något som skickas med Schenker och DHL då det är så långt i väg att jag inte ens kan skicka hemtjänstpersonal med bil.

Postutlämningsställe: Dit kan hemtjänsten gå om jag inte själv kan gå.

Schenker: Då måste jag specialbeställa extra hemtjänst som förvarnas om att de måste ha bil tillgänglig.

DHL: De skickar sina paket till annan stadsdel på andra sidan motorvägen. Jag kan inte få tag i dessa paket.

Om jag tar färdtjänst dit då? Nej. Jag anser inte det vara tillgängligt om jag ska behöva planera in vila, ledighet från jobb, bli utmattad och sängliggande eftersom de få minuter det tar att hämta ett paket i en butik sedan kräver en timmes väntan på bil. Märkligt nog finns aldrig sittplatser inne eller ute när man ska vänta på bil och jag klarar inte av att stå mer än några minuter. Så nej, det här kallar jag inte tillgänglighet. Det enda rätta är om Schenker och DHL levererar in i bostaden eller till ordinarie postutlämningsställe. Och jag hatar de företag som i sin tur anlitar dessa budbilar. Det är inte service minded. Det är snålt och föraktfullt gentemot kunder.

||||| 0 I Like It! |||||