Manlighet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Besöket hos tandhygienisten gick som förväntat – bra. Tandstenen som ultraljudsmässigt blåstes bort ”är inget du ändå hade kunnat undvika genom tandborstning eller tandtråd”. Nej, jag vet. Så mycket som jag sliter och drar i mina tänder. Men det gjorde lite ont vilket jag inte låtsades om (I’m the He-man). Detta var i morse och 12 timmar senare känns det bättre efter värktabletter. Vad som gjorde ont? Jag hade tandsten 1 cm ner i tandfickorna, speciellt där jag har en skadad tand som leder till kronisk inflammation. I just den ”fickan” skulle det ner och rotas i. Fast så ont gjorde det kanske inte. För då hade jag gett henne en dansk skalle.

Har jag en mil till folktandvården? Åtminstone den där jag har min försäkring. Annars har jag folktandvård i grannhuset också, men de vägrar ta emot mig eftersom jag tecknat försäkringen hos annan folktandvård inom samma landsting (pinkar de revir?). Jag kan flytta avtalet när det är dags för förnyelse av försäkringen 2014/2015. Men det är drygt att behöva resa över älven till den stora ön i väst (som jag lämnade 2006). Enda fördelen är att där också ligger en liten konsumaffär som jag kan gå in i. De är skitdyra och har inget sortiment, men med tanke på att jag hemmavid inte kan gå till Ica sedan ett par år (på grund av backe) så känns det väldigt befriande att kunna gå runt och titta på vad som säljs och kanske hitta något man inte visste fanns. Nej, jag hittade inget speciellt i dag. Annat än att jag fick cravings för knäckebröd och mjukost (kräftost).

Hemkommen – tidigare än beräknat – var det bara att slå sig ner och vänta på hämndtjänsten som julstädat och fixat inköp. Och så hämtade de mitt paket på posten-wannabe. Rakapparaten. Den som är specialgjord för att slätraka huvudsvålen. Spännande. Att se om det fungerar och hur jag kommer att se ut. Eftersom jag inte ska till jobbet på några veckor, så vågar jag testa och misslyckas. Men det kommer bli kallt om huvudet på jobbet (där det drar genom otäta fönster). Vad kan man ha på huvudet inomhus utan att det ser märkligt ut? Funderade lite på snusnäsduk, men är tveksam. Jag vill ju inte se ut som en amerikansk överviktig biker. Eller rocker.

Med rakat huvud kommer ett annat krav från min sida – skäggväxt. Good luck, liksom. Det växer glest, ojämnt och kliar. Men skägget är viktigt, för jag vill inte se ut som Humle och Dumles okände kusin.

Vågar jag raka huvudet på riktigt? Tja…

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Nä fyyy! Den där tandstenen i fickan… sen slutade jag läsa… Aj aj aj…. 😥

  20 december, 2013
  • Jontas sa:

   Smärta är njutning!

   20 december, 2013

Kommentarer är stängda.