Jätteklivet #293


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Förmodligen har jag några hundra konton på nätet. Det. Är. Ett. Helvete. Mina användarnamn varierar. Liksom lösenorden (såklart). Och mejladresser jag angett. Eller telefon-/mobilnummer. Och här sitter jag nu på tredje dagen och försöker ändra uppgifterna. Min primära mejladress ska snart raderas och den har jag använt till ganska många konton. Allt för att jag ska säga upp min hemtelefon och mitt bredband. Jag ska istället använda annan tjänsteleverantör och koppla det till det fasta fibernätet de dragit in i huset och som jag redan i dag använder för att se digital-tv. Jag ska fortsatt ha fast hemtelefon via fiber men ska skaffa nytt hemnummer (vill inte behålla mitt gamla nummer – anledningen kommer strax). Vilket innebär att jag åter får gå in på mina konton på nätet och ändra telefonnummer. Tyvärr kan jag inte redan nu ta bort mitt hemnummer från dessa konton eftersom jag ännu inte tecknat avtal om nytt abonnemang. Varför jag inte vill behålla mitt hemnummer? Därför att det förmodligen inte är tekniskt genomförbart då jag under en tid hade tänkt köra parallellt med nuvarande telefon/bredband och nya telefon/bredband. För det där med att ha fiber visade sig vara ett problem i samband med att jag gick från analog kabel-tv till digital fiber. Staden har ett eget fibernät som är relativt nytt och annorlunda och tjänsteleverantörer har svårt att få fram rätt teknik, så det kräver mycket telefonkontakt och paket som skickas fram och åter kors och tvärs. Jag vill inte stå avskuren från allt ens för en kortare period.

  1. Jag måste ändra mejladress till annan för alla mina konton på nätet.
  2. Nytt avtal för telefon/bredband ska tecknas med ny tjänsteleverantör (plus router).
  3. Nya tjänsterna aktiveras och jag kopplar in/upp mig.
  4. Jag måste ändra hemtelefon för alla mina konton på nätet (vissa vill ha både hem-/mobilnummer trots att många inte kan ange annat än mobilnummer – ogenomtänkt av vissa företag).
  5. Gamla avtalet telefon/bredband sägs upp.

Jag har inte kunnat använda min hemtelefon på över ett år då ledningarna är för dåliga. Hemtelefon har jag inte kunnat säga upp eftersom det hänger ihop med bredbandet (som fungerat trots dåliga ledningar). Trots att jag inte har några registrerade telefonsamtal sedan ett år tillbaka så får jag räkningar. Grundavgifter. Som blivit rejält mycket dyrare. Just nu kostar hemtelefonen cirka 1000 kr per kvartal. Ungefär lika mycket kostar bredbandet. Med nytt avtal av annan tjänsteleverantör så blir priset cirka 750 kr – totalt – per kvartal. Att spara 1250 kr/kvartal tycker jag låter rimligt.

Jag gillar skära kostnader, särskilt som tv numera kostar. Kabel-tv var gratis samtidigt som jag fick hyressänkning på grund av kabel-tv (märkligt hyresavtal). Dessutom betalar jag extra tv-avgift, kan man säga. Förutom licens och digital-tv så köper jag också tjänst från både Netflix och Viaplay. Kan jag nu spara lite pengar kanske jag hoppar på ytterligare en prenumerationstjänst. Storytel.

Nej, jag fattar inte heller hur jag hinner se på tv, ringa, surfa, lyssna på Spotify och kanske också börja få ljudböcker obegränsat för en summa varje månad. Trots allt – om jag inte arbetar så sover jag. För det mesta.

||||| 0 I Like It! |||||