Mentalt (för)störd? #307


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Följande postade jag i en sluten FB-grupp.

Olustkänslan vill inte försvinna. Neurologerna har genom åren skrivit märkliga saker om mig i läkarintyg och i journal. Som att jag är i slutstadiet av ms, har haft hjärtinfarkt och stroke, samt har Aspergers. I dag fick jag kopia på intyget till flärdtjänsten där det står att jag har grava psykiska problem som gör att jag inte kan vistas bland folk.

1) Jag har i 15 år haft skovvis ms, har normal styrka och kondition. 2) Hjärtinfarkten kunde jag motbevisa genom att ta ett EKG där elektroderna placerats rätt. 3) Stroke basererar de på min tinnitus och stress, normal röntgen. 4) Nej, inte Aspergers, jag har fatigue och dålig syn – klart jag har svårt att se folk i ögonen och verkar tystlåten. 6) Jag undervisar och utbildar i mitt jobb – är det inte att vistas bland folk? Trots allt, jag arbetar 75 %. Hade jag gjort det om det var sanning som läkare påstår som knappt träffat mig fem minuter?

Neuropsykolog och psykolog skrattar åt beskrivningarna, för det finns inga belägg för det som skrivs om mig. Jag har panikångest, är ambitiös och envis. Det enda man kan komma fram till är att jag är stressad. Det enda som kan överbevisa neurologernas förutfattade meningar är just detta att gå till neuropsykolog, psykolog och psykiatriker.

Råkar andra också ut för sådana här märkligheter?

Ovan får mig att ifrågasätta mitt eget psykiska tillstånd.

||||| 0 I Like It! |||||