Det lilla


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

En sur dag. Nej, det var jag som var sur. Ungefär som kränkt vit man, men det handlar mer om att jag ibland bara är trött, har huvudvärk, sovit för lite och ändå måste vara i rörelse. Då blir jag butter. Men det gick över lite senare under dagen efter en extra halvtimme i sängen plus kaffe. Tänka sig.

Annars så var detta min sista semesterdag. För den här gången. Nu går jag inte på semester förrän på torsdag i nästa vecka. Denna vecka har jag fått en del mejl från jobbet, men endast 3 ställda direkt till mig. Som jag inte tänker besvara – för jag har semester (be strong!). Andra mejl har mest varit ”för kännedom”, vilket gör att jag ler lite i njugg. För det är bekräftelse på sådant jag hävdat hela våren, men nu kom det från någon annan till alla mina chefer. Ha! Samtidigt ska jag nog vara lite orolig. Hösten och våren kommer att bli förödande tuffa med fruktansvärt extremt mycket att göra. För mig.

Och skägget bara växer… Det är svårt att förklara min fascination, förutom att jag aldrig haft helskägg. På något sätt har det blivit en fix idé som inte fanns för en månad sedan. Åtminstone inte på allvar. Men det känns på riktigt nu när det gått en månad och jag dessutom köpt skäggschampo och skäggolja (för min känsliga och ovana hy). Själv märker jag inte av skägget annat än genom andras reaktioner. Det kliar inte. Jag anar det inte själv som om jag skulle ha något i ansiktet. Ändå verkar det stärkande, på nån vänster. Inte att det ger självförtroende eller skulle vara extra manligt. Nej, det är mer en frihetskänsla. Slippa raka sig.

Uppväxten på 70-talet borde innebära massor av skägg omkring mig, men jag kan bara påminna mig om att en kompis pappa hade skägg. Och att på 80-talet hade fyra av mina högstadielärare skägg. Och på 90-talet två klasskamrater på Komvux. Så, nej – skägg har inte varit något som följt mig under åren. Varav min fascination? Nu verkar alla ha skägg, utom de jag känner. Kanske jag i den kretsen drar igång en trend som sägs vara på nedgång internationellt? Äsch.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Snigel sa:

  Jag har också börjat odla skägg! Eller kanske mer mustasch. Rättare sagt morrhår. Ett hårstrå lite snett ovanför varje mungipa. På vänster sida växer det rakt, på höger sida krullar det ihop sig. Fascinerande! Tror du jag behöver skäggolja till mina strån – och i så fall, till vilket?

  1 augusti, 2015
  • Jontas sa:

   Skäggvax. Du ska göra knävelborrar!

   1 augusti, 2015

Kommentarer är stängda.