Bloggresumé 1


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I mars lovade jag att skriva en resumé i bloggen med anledning av att jag i januari raderade 5 000 inlägg från 1999 och framåt. Ändå tror jag att man redan fått en uppfattning om man är ny bloggläsare hos mig, för jag har skrivit en del sedan i mars och framåt. Men okej:

Jag får väl börja med bloggen, eller nätdagboken. Man får kalla den för vad man vill. Ordet blogg fanns inte 1999. Anledningen till att jag skriver beror på att jag har väldigt mycket tid till mitt förfogande. Eller, jag hade det åtminstone för tio år sedan. Tänk, jag var bara 28 år då. Då, hösten 1998, hade jag haft internet i ett par år och ville lära mig mer. Så jag gick en kvällskurs i html-kodning. Som sagt, ordet blogg fanns inte. Än mindre bloggverktyg eller webbsidor färdiga att ansluta sig till för att få en hemsida. Man fick snällt skapa sig sin egen sida. Men den där kvällskursen var väl ingen höjdare för jag visste inte riktigt vad jag skulle med mina nya kunskaper.

Det var då jag blev sjukskriven ett helt år och inte kunde aktivera mig. Se på tv gick inte. Läsa böcker gick inte. Men sitta framför en upplyst bildskärm gick utmärkt. Så jag började leka och plötsligt fanns där en hemsida, och dagen efter en dagbok. Sedan har det bara rullat på.

Detta var resumé del 1. Kanske jag också borde förklara syftet med bloggen i dag tio år senare? Det tar jag en annan dag. Men ser jag mig omkring på nätet så ser jag inte många syften mer än att det i dag är lika självklart att ha en blogg som det var att ha körkort och bil för 20 år sedan.

||||| 0 I Like It! |||||