Rött – olust


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I en vecka har jag tänkt en hel del på min far. Jag gör alltid det vid den här tiden på året. Anledning:

Min röda adventsstjärna. För sju år sedan hade jag den i sovrummet (aldrig) och hade den tänd nätterna igenom. Telefonen brukade ringa nattetid och detta var lagom sken för att jag skulle kunna orientera mig och finna telefonen.

Jag har funderat på att sammanställa alla blogginlägg jag gjort om min far, från då för sju år sedan. Det hände så mycket, jag skrev ner allting, och nu kommer jag inte ihåg så mycket.

Jag känner mig ganska låg när jag tänker på min far. I helgen har jag läst Johan Theorins Blodläge och relationen mellan Per och Jerry påminde mycket om min krystade relation med min egen far. Det spädde på olustkänslan.

Varför jag associerar adventsstjärnan så starkt med min far? Det var kring Lucia 2005 som han blev så sjuk. Perforerad tarm. Akut operation. Levercancer. Metastaser. Lungcancer. Två månader senare var han död. Men vid den här tiden för sju år sedan fick jag mycket samtal nattetid. Min far som ringde från sjukhussängen när han hade dödsångest och kände sig ensam. Vårdpersonal för att berätta att åkte mellan olika avdelningar då något nytt inträffat. Läkare jag kände som ringde för att ge mig äkta ”inside information”.

Och den där förbannade adventsstjärnan som kändes illavarslande varje gång jag vaknade av att telefonen ringde.

Men Blodläge är en bra bok. Johan Theorin kan sitt hantverk.

Helgen har varit lugn. Brukar jag sova mycket i vanliga fall så gjorde jag det desto mer den här helgen. Jag har sett alla filmer och tv-boxen jag fick i onsdags. Och så hörde jag att min kusin åter är i Afganistan och krigar.

Ny vecka. Några dagar där jag får vara social och skingra lite jobbiga tankar. Sedan går jag på julsemester. Ett par veckor för tidigt, men jag har inte tid sen.

||||| 0 I Like It! |||||