2014:5


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Okej, nu har jag testat att raka huvudet med vanlig rakhyvel. Lyckligtvis har jag inte en gropig skalle eller hud med ojämnheter. Därför förblödde jag inte när vassa rakhyveln kom fram. Och eftersom jag har skägg (nästan, växer fortfarande) så kommer hyveln till nytta ändå. Men kommer inte ifrån att hyvel rakar närmre än alla sorters rakapparater som finns. Ännu en fördel med rakhyvel är att man lätt kan fixa till sig samtidigt som man duschar. Och, ja – allt gick bra. Jag är väldigt nöjd med mitt hyvelrakade huvud. Men hur slätt blir det? Jätteslätt. Ungefär som hur mitt arsle var för typ 43 år sedan. Dock ser man att man rakar huvudet – det blir ”hårskugga”. Åtminstone i mitt bakhuvud eftersom jag där är mörkt brunhårig och hårsäckar/pigment ger skuggan även om det är superslätt.

Det här är för mig personligen ganska stort. Jag har i åtminstone 15 år haft önskan att raka huvudet. Det som har hindrat mig är feghet. Jag har varit rädd för omgivningens reaktion (typ fult, skinhead och så vidare). Och så har jag varit rädd att det skulle göra ont eftersom det jag hår jag har kvar är väldigt tjockt – jag ville inte att det skulle slita och dra och sluta med skalp-/blodförlust. Men tar man det lugnt och minskar hårlängden stegvis innan man rakar det sista så går det bra. Och efteråt – använd massor av smörjmedel (salvor) för att hålla huden smidig då det lätt torkar ut.

Vilka reaktioner har jag fått? Jag har nu rakat huvudet sedan 23/12 och har varit både på jobbet och träffat ömma modern (som alltid har synpunkter på allt). Inga reaktioner alls. Och det är inte längre något som skrämmer mig eftersom jag nu tycker att jag har åldern inne att göra precis som jag vill utan att bry mig om omgivningen. Men folk som känner mig tittar en extra gång på mig utan att säga något. Vad de tänker vet jag inte. Eller så är det skägget de reagerar på? Det är ganska kul att se folk fundera utan att våga yttra sig.

Och jag gillar att ha rakat huvud. Växer håret ut lite så gör det inget, det ser inte konstigt ut. Det är när det gått en månad som det ser för jäkligt ut med hårtester och som måste åtgärdas. Att slippa det bekymret är skönt. Bara till att ta med sig rakhyveln in i duschen varannan dag eller så. Men skägget då? Ansning ungefär en gång per vecka.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

  1. Tofflan sa:

    F*n, jag vill också ha rakad skalle! Men frissan rakar mig på sidorna och baktill på huvet och det blir kortare för varje gång. Kanonskönt! Fast tän att slippa ALLT hår!.. Lite svårare när man är tjej, tyvärr.

    5 januari, 2014
    • Jontas sa:

      Tja… Rakad skalle eller inte, så gäller det att hitta något där man trivs utifrån sitt eget perspektiv. Ska jag dra fram en nackdel så är det att jag efter 36 timmar har sandpapperskalle. Så det gäller att alltid hålla ordning på svallet (så att säga). Har man ”normal” frisyr så kan man fuska en del och bara låta det växa. Med min toppflint så måste jag hålla det i trim utan fusk eftersom det annars ser för jäkligt ut. Men det är skönt att inte ha hår. Där läggs nog en del värdering i frisyrer eller brist därav. Men man kommer till en ålder där man bara vill ha något lättskött även om det är relativt.

      6 januari, 2014

Kommentarer är stängda.