2014:111


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

My take on tiggare…

Jag har ingen aning! Frågan är väldigt komplex och det är oftast därför jag aldrig framför en ståndpunkt i något ämne alls – för jag tycker att där finns för många bottnar och jag sitter inte med all information och kan därför inte argumentera på ett akademiskt sätt. Att skriva en massa i affektion tillför inget mer än att det kan spegla en allmän opinion. Det jag kan sakna när jag vill ta del av mer information, för att komma fram till en väl avvägd ståndpunkt, är att någon sådan ofärgad information inte finns. Den information som finns att få är väldigt politiskt vinklad och utelämnar sådant som inte hör hemma i ens egna syften.

Med detta sagt så kommer vi till ett inlägg jag gjorde på Facebook och som kan uppfattas som både rasistiskt och icke politiskt korrekt.

Förstår inte hur jag ska kunna skilja på tiggande påskkärringar och tiggande EU-medborgare. De klär sig likadant med hucklen och har sina huvuden i höjd med mitt skrev.

Syftet med mitt inlägg är det gamla vanliga. Jag avskyr helg! Jag firar inte jul, nyår, midsommar, och absolut inte påsk! Ännu mer ogillar jag att barn går runt och tigger godis. Bara så där ogillar jag det rent generellt utan någon direkt anledning.

Och min parallell till tiggare i övrigt är en beskrivning av det märkliga samhälle vi fått där fattiga EU-medborgare tar sig hit med enda syftet att sitta på trottoarerna. Jag hör saker som att de är oorganiserade och att det inte är en kriminell handling eftersom just detta tiggeri är en passiv form där vi väljer att skänka pengar till människor som inte verbalt tigger.

Så långt har jag kommit i mitt ställningstagande att jag vet att detta är lögn. De är inte passiva. De skriker och drar i kläderna på förbipasserande, samt tar mynten för att lägga på parkeringsautomaten så de inte får parkeringsböter för sina bilar. Självklart finns där också de passiva. Och de är fattiga.  Det är synd om dem.

Men boomen av tiggare… Ett problem har uppstått. Det måste lösas. Frågan är hur? Av vem? När? Det är inte människovärdigt som det är i dag. Jag vägrar skänka pengar. Det är ett inhemskt problem för deras länder att lösa, men så länge de får hjälp här så lär ingenting hända. Komplexiteten. Jag har inga svar. Det enda jag kan beskriva är hur det ser ut.

||||| 0 I Like It! |||||