Datormatrisen (155)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det tog tio timmar att säkerhetskopiera alla filer jag har på datorn hemma. Av någon märklig anledning så tar det längre och längre tid trots snabbare datorer. Kan det bero på att jag sparat filer nu i 18 år? Och, ja -jag tar kopia på kopian plus allt det nytillagda. Så jag multiplicerar själv alla filer i det oändliga varje gång jag gör en säkerhetskopia. Så är det när man inte har riktigt koll på läget. Jag skulle tro att min första dagbok från 1999 finns i minst 100 säkerhetskopior.

På tal om 1999. Jag har i dag tagit mig tiden att också se om Matrix (från 1999). Filmen har nu 15 år på nacken och ett tag var jag ganska trött på den. Men varje gång inser jag djupet, upptäcker något nytt. Manuset är verkligen genomtänkt och filmen har inte åldrats trots sina år. Snarare är det så att jag åldrats. Det jag lade märke till lite extra i dag, är rinnande vatten. Fönsterputsarna där vattnet rinner längs fönsterrutorna. Vattensprinkler som gör att vatten forsar. Och själva Matrix-kodningen – de där gröna tecknen på svart bakgrund – som också rör sig som rinnande vatten nedåt. Det är genomgående. Jag noterade också att hela filmen har grönt filter över sig eftersom färgen symboliserar Matrix. Och alla passager om Alice i Underlandet. Förutom att Neo ska följa den vita kaninen, så är där väldigt mycket speglar och avspeglingar. Neo syns ofta väldigt klart som avspegling i Morpheus solglasögon. Och att bli visad dörrar att själv gå igenom. En sak som var både bra och dåligt med dagens återseende, var HD. Skarpare bild med HD, men man såg också tydligare allas hudstatus.

Netflix… Funderar på om jag också ska se del 2 och 3 av Matrix. Självklart har jag sett de delarna också, men aldrig sammanhängande från början till slut.

||||| 0 I Like It! |||||