Boende (164)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Hur många folkbokförda adresser har jag bott på? Nio, tror jag. Nuvarande adress har jag bott på sedan åtta år tillbaka vilket gör att den kommer på andraplats vad gäller att ha bott länge på en adress. Som längst har jag bott på en adress i tolv år, kortast tid nio månader.

Det är inte på något sätt ett rekord i antalet flyttar på 44 år, men tillräckligt för att jag inte ska veta i vilken av bostäderna jag befinner mig i om jag sluter ögonen. Utan det visuella intrycket är jag lost. Fullständigt.

Och jag drömmer väldigt mycket om tidigare bostäder. Den känsla jag har i drömmen avspeglar också vad jag kände när jag bodde ”där”. Barndomshemmet; ångest. Nästsista lägenheten i Kristianstad; övervakad. De månader jag bodde i centrala Kristianstad; förvirring. Övriga sex bostäder drömmer jag inte om, men kan vara tillbaka där direkt om jag blundar.

Ibland funderar jag på att flytta en tionde gång. Men orka! Det enda jag är missnöjd beträffande nuvarande bostad, är att jag gärna hade haft en trea. Varför? Ingen anledning alls. För det handlar inte om att jag har för få rum, utan problemet är snarare layouten. Små rum. Väldigt mycket dörrar. Onödiga extrautrymmen (varför ska jag ha två hallar i en tvåa som bara har en ytterdörr?).

Ändå har jag nog aldrig bott bättre än vad jag gör nu om man ser till läge och kostnad. Om jag bara kunde få den där inglasningen av balkongen.

||||| 0 I Like It! |||||