Sur och vresig


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Oavsett vad jag gör på jobbet så får jag betalt. Det irriterar mig. Åtminstone tillräckligt för att jag dagligen ska sitta och tänka på det. Bland alla tusen arbetsuppgifter jag har så är där två som tar all min tid. Som måste göras, är viktigt och har deadlines. Men det är inga avancerade arbetsuppgifter och det måste inte vara jag som utför dem. Personalbristen och insikten om hur viktigt det är, är bristen. Varför irriterar det mig att jag måste göra det här då? Jo, det är inga avancerade arbetsuppgifter. Min kompetens kommer inte till sin rätt. Men det som jag tycker är största resursslöseriet (förutom kompetensnivån) är att jag har för bra betalt. Det är inte ekonomiskt försvarbart att jag ska göra det här. Varför inte sätta en administrationskåt sjuksköterska att göra det? De vill ändå inte ha patientkontakt. Och dessutom tjänar de sämre än vad jag gör. Jag är redan så ful att jag bara kokar kaffe om jag själv vill ha det, eller om en läkare (som har bättre betalt än jag) vill ha. Jag kokar inte kaffe åt sjuksköterskor. Det kan de själva göra. Till en låg kostnad för arbetsgivaren. Visst, det sägs vara sköterskebrist, men det är en sanning med modifikation. Där är en snedfördelning. På vissa ställen har de inget att göra utan slåss om arbetsuppgifterna.

Jo, jag är nog lite extra trött och vresig i dag. Har ont (neurogent i magen). Och så har jag suttit i dag och utfört sjuksköterskors arbete då de enligt ”tradition” slipper. Det är inte tillräckligt fint för dem. Status för dem är att välja och vraka bland sina ordinarie arbetsuppgifter. Det är inte ens en delegering jag har, men det är sköterskearbete. Punkt.

Den andra för mig onödiga arbetsuppgiften ska jag ha möte om i morgon. Sjuksköterskor som vägrar göra rätt även om de utför sitt jobb. Men jag sitter dagarna i ända och rättar deras fel. Efter fyra år har jag ännu inte stött på ett enda rätt. Vi har haft många möten. De kommer, men bryr sig inte om att göra rätt.

Kanske det är därför vården är så ineffektiv och kostsam? Kompetent personal sitter i efterhand och rättar sköterskors arbete? Varför inte göra rätt från början? Varför dra in andra yrkeskategorier? Jag vill ha ändring. Man kan börja med att ha samma antagningspoäng som till läkarprogrammet. Så man sållar bort skräpet.

||||| 0 I Like It! |||||