Det goda med det onda


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Okej, det har blivit mycket ms nu i bloggen. Det lär fortsätta några dagar till och under tiden tar jag paus från 30-dagarsutmaningen. Varför det blir så mycket ms-relaterat? För att jag har något att skriva om. Och då detta är ett bra stöd för mitt minne att kunna gå tillbaka till. Det händer väldigt mycket.

Men i dag blir det en uppdatering om effekten av första dagens kortisonbehandling, vad det lett till så här långt.

Negativt:

  • Sömnbrist – jag kan inte säga att jag blivit speedad, men sovit har jag knappt gjort (trots trötthet). Om jag räknar rätt så kan jag inte sova under 16 timmar efter en behandling, det är omöjligt. Därför har jag i stort varit vaken hela natten.
  • Magkatarr och halsbränna – trots att jag dubblerat skyddet med omeprazol så bryter det igenom.
  • Metallsmaken i munnen – väldigt bittert.

 

Positivt:

  • Sömn – jag har efter nattens sömnbrist kunnat sova 2½ timme och det är guld värt.
  • Metallsmaken – försvann successivt under natten.
  • Skovet – jag är fortfarande domnad i kroppen, men mycket mindre. Jag har fortfarande ingen känsel i kroppen, men känseln har börjat kommat tillbaka. Jag kan gå normalt igen utan falltendens. Behöver inte röra mig så långsamt för att finna balans eftersom känseln kommit tillbaka tillräckligt mycket i fötterna.

 

Det går åt rätt håll nu, och jag har två behandlingstillfällen kvar. Skovet är inte längre ett problem (tror jag), men är rädd för att bli tvungen att sjukskriva mig p.g.a. behandlingens bieffekter. Hur det än är så kommer allt olägligt – skov, jobb och sjukskrivning i kombination ställer till väldiga problem i vardagen. För mig och för andra.

||||| 0 I Like It! |||||