När nog är nog #169


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Okej, så min vikt har blivit ett projekt. Lite chockad upptäckte jag att jag gått ner cirka 10 kg i år. En bra start, men nu måste jag engagera mig och aktivt göra något för att gå ner ännu mer. Hur jag ska gå tillväga? Enkelt. Det handlar om att tillföra och ta bort. Genom det hoppas jag uppnå en balans som gör att jag går ner i vikt. Jag kommer inte följa program eller mäta/väga mat. Disciplin vet jag att jag har om jag sätter mig för något. Och kunskap om näringslära har jag också sedan tidigare. Det som kan fälla mig är egentligen bara en sak – stress. Ska allt fungera måste jag vara närvarande i huvudet.

Jag har nu gått på sjukgymnastik i nästan ett år. Det hjälper också. Samt att jag där visat på att jag har disciplin när det gäller. Och jag har gjort det förr. Jag kan göra det igen. Hoppas jag… det är lite vanskligt att påstå något som jag också motbevisat genom att ha gått upp i vikt. Moroten är annars att ålder också gör att jag verkligen behöver gå ner i vikt. Jag är inte så ung längre. Sådant som ligger i min makt att åtgärda borde jag ta itu med. Andra saker kan jag inte påverka som rör hälsa. Men övervikt ihop med ms är inte en bra ekvation.

||||| 0 I Like It! |||||