Kulturpest #236


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I sjutton timmar har jag plågat mig igenom en ljudbok som aldrig ville ta slut. I sin finurlighet blev den övertydlig och förutsägbar, och samtidigt otroligt seg. Eller så hade jag bara väldigt höga förhoppningar så här två år efter att jag senast lyssnade/läste en bok. Frågan är om jag efter detta ens vill skaffa en ny ljudbok trots att jag har X antal veckor kvar av semestern (har inte koll – tror min första normala arbetsvecka är i september). Men värmen gör också att jag inte kan fördriva tiden med tv och då återstår inte så många alternativ då jag måste gömma mig inne för att åtminstone fly värmen lite. Okej, det har blivit svalare, men omkring 20 är också för högt.

Börjar jag bli uttråkad? Jag vet inte. Värmen gör att jag sover väldigt mycket, väldigt länge och väldigt djupt. Men det är samma visa varje år. Värmen gör mig handikappad och jag har ingen glädje i att känna mig fri och ledig – för det gör jag inte. Kanske jag borde sparat lite semester och uthärdat jobbet lite längre och istället ta min favoritsemester som brukar vara första veckan i oktober – veckan då jag fungerar som bäst efter en lång plågsam sommar. Men i år behövde jag semester mer som förebyggande för att inte bli sjukskriven efter lång och negativ arbetsstress, samt att jag sett fram mot ledighet hela detta året när det varit som (arbetsmässigt) mörkast.

Ännu en sak har jag plågat mig igenom de senaste veckorna. Sagan om ringen-trilogin som sänts i TV4. Jag har bara sett den en gång tidigare för nu väldigt många år sedan, och inser plötsligt varför jag inte sett den efter detta. Den. Är. Skitdålig.

Det verkar som om mitt tålamod bara klarar av små snuttar av inte alltför betungande hjärnverksamhet. Då är det väl bra att jag just nu tittar på The Golden Girls (Pantertanter) med sina 20-minuteravsnitt? De är fortfarande roliga. Och så mycket roligare än så har jag det inte just nu.

Boken? Min favorit Johan Theorin med besvikelsen Rörgast.

||||| 0 I Like It! |||||