Stackarn svälter?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Sedan 1992 har jag varit anställd i offentlig förvaltning. Därför blir jag så förvånad när jag läser om att julklappar och julbord dras in hos arbetsgivare och hur de anställda klagar. Senast var det en gnällperson som klagade över att de inte fick julbord i år (länk till GP saknas).

För sjuttonde året i rad får jag inget från min arbetsgivare. Eller, nja. De första åren fick man en kalender och i slutet av 90-talet fick jag ett år en ljuslykta för ett värmeljus (not included). That’s it! Och jag förstår inte varför man klagar när man inte får någon julklapp. Varför ska skattemedel betala dyra och symboliska presenter? Som de flesta trots allt klarar sig utan? Som sagt, jag begriper det inte. Snarare är det väl så att man ska bli upprörd om man får julklapp/julbord? Pengarna tas ju från verksamheten.

Men en sak brukar man få. Ett meddelande på intranätet där högsta chefen tackar för det gångna året och för en bra arbetsinsats. Det känns lite hånfullt, för vet han eller hon vem jag är eller vad jag presterat? Nej! Uppskattning ska komma fortlöpande över året, liksom befogad kritik, av de som ser hur man arbetar. Allt annat är bara spel för gallerierna.

Ändå återkommer jag till detta gnällande om att man inte får julbord av arbetsgivaren. Är det nu så viktigt för gemenskapen på arbetsplatsen kan man väl gå ut privat och själva stå för notan? Och att skriva till en minister och klaga på det… Hon borde kanske gå över till den privata sektorn? Missnöjet är missriktat och att sedan gå ut i pressen… patetiskt.

||||| 0 I Like It! |||||