Skånsk media


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

En smått chockerande dag. En arbetskamrat upplyste mig om att hon älskade skånska, d.v.s. när man pratade med skånsk dialekt. Så i dag har jag kört med riktigt skånska hela dagen, nästan så andra kräkts. Nåja, jag varierade det lite och pratade franska i någon timme. Trots allt är det inte så stor skillnad – samma harkel-R.

Vad var det som var så chockerande då? Jo, jag har köpt senaste numret av Magasinet Skåne. Jag fick väl en släng av hemlängtan. Nej, ärligt så var jag bara nyfiken på hur Skåne framställs. Och det var genom att läsa denna tidning som jag fick en smärre chock. Plötsligt ser jag ett namn jag känner igen. Och en bild! Ick! Min kusin! Han äger en affär och där fanns en annons/reportage/nånting samt en länk till butikens hemsida. Jag vet inte hur många år som gått sedan jag såg min kusin, men arbetskamraterna (jag satt och läste tidningen på arbetstid – fatta!) påstår att man ser släktskapet. Jo, det var som att se sig själv i spegeln. Förutom att min kusin har hår på huvudet. Och färgat sitt morotsfärgade hår svart. Nå, men det var kul att se någon jag inte sett på 20 år. Men så gammal han såg ut? I och för sig är han väl i 45-årsåldern, men ändå. I mitt minne är han i 20-årsåldern.

Hm. Har jag också åldrats på 20 år?

||||| 0 I Like It! |||||