Dag: <span>19 januari 2013</span>

14


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Dagens datum. Jag reagerade på dagens datum. I dag är det fjorton år sedan jag fick mitt första ms-symtom. Varför återkommer jag ständigt till just detta datum? Varför är det så viktigt för mig att minnas det? Det är det inte. Jag hade förmodligen glömt det ganska omgående way back in ’99 om det inte också hade varit uppstarten, kanske syftet, till min blogg (eller nätdagbok).

1999-01-19 – första ms-symtomet

1999-02-14 – min hemsida läggs ut på nätet

1999-02-15 – min nätdagbok startar

2011-03-24 – Gazzy no more

Sådant som är nätrelaterat fastnar. I övrigt minns jag aldrig datum.

På tal om datum, jag har så smått börjat titta i min kalender för att se när jag ska lägga in årets semesterdagar. För det börjar kännas tre veckor in på nya året vara dags för semester, men jag ska försöka hålla igen fram till maj. Vilket är löjligt då vi inte har några helgdagar förrän i maj/juni. Kanske en semestervecka i mars? Nej, det har jag inte tid med. Jag har inga obokade arbetsveckor förrän efter midsommar. Eller, jag får se hur jag gör. Oftast är semester något väldigt spontant som jag bara känner ”nej, nu måste jag dra mig undan”. För det är så jag fungerar. När det blir för jobbigt tar jag semester för att dra mig undan och lyssna till min egen andning. Typ.

I år har jag bara 37 semesterdagar, eller efter semesterkvoten; 29,6 dagar. Jag får försöka hushålla.

Men jag funderar lite på sommarsemestern. Det var helt underbart förra sommaren när jag delade upp sommaren i två semesterperioder och samtidigt arbetade en dag per vecka. Jag tror jag ska fortsätta med det. Det betyder att jag blir av med 3 semesterdagar per vecka (en arbetsdag, tre semesterdagar, en fridag, två helgdagar) och då kan vara ledig nästan tio veckor – i teorin. Jag får säkert semester beviljat i tio veckor, men jag skulle inte klara av att vara borta från jobbet så länge. Jag har fortfarande en hög kvar från förra sommarens semesterperiod som jag inte hunnit gå igenom. I praktiken behöver jag arbeta dygnet runt, årets alla dagar, för att ligga i fas plus minus noll. Men någonstans mellan praktik och teori befinner jag mig. Lite semester, lite ledig, försöka uppnå balans mellan arbete och fritid. Inte så lätt, men jag har åtminstone semesterdagar även om jag inte kommer hinna utnyttja dem. Förra året hann jag bara med 7-8 semesterveckor och fick ändå med mig sex gamla semesterdagar till årets 31 nya semesterdagar. Så egentligen borde jag ta semester oftare.

Men visst har alla samma problem som jag? Det är svårt att göra sig av med alla semesterdagar under ett år.

||||| 0 I Like It! |||||

Dravel Fundering Hälsohistoria Kampen Minne Multipel skleros (ms) Personligt Vardagsblogg

Kommentarer stängda