19 program


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Allt är inte bara Netflix! Påminn mig om att en annan dag berätta om vilka serier jag ser där just nu. För det jag vill säga är att där är mycket bra på vanlig tv och höstsäsongen är här. Det jag tittar på just nu:

 • Elementary (TV4) – Sherlock Holmes i amerikansk tappning. Okej serie, men inte mer.
 • The Big C (SVT1) – Säsong 4 börjar på måndag och på Netflix håller jag på att se serien från början. En kvalitetsserie med svart humor.
 • Arrow (Kanal 5) – Detta är egentligen en superhjälteserie från DC Comics men i modernare tappning och inte så mycket betoning på ”superhjältandet”. Och det finns inga  superkrafter här, det är mer som Batman. Kampsport mot ondska. Det som gjorde att jag fastnade för serien beror mestadels på skurken spelad av John Barrowman från Torchwood och Dr Who.
 • Min sanning (SVT2) – Ibland är där intressanta människor kända från företags- och politikervärlden. Det som kan irritera mig är att programledaren brukar lägga ord i munnen på intervjuoffren. Istället för att ställa frågor så kommer de med påståenden.
 • Unforgettable (TV3) – Nu när vi är inne på halva säsong 2 så måste jag säga att det var smart att i denna polisserie flytta huvudpersonerna till ny arbetsplats efter första säsongen. Och titeln syftar på att hon (Carrie? Jag och namn…) har fotografiskt minne och inte kan glömma något som hon upplevt. Förutom vem som mördade hennes tvillingsyster, vilket hon bevittnat och som hela säsong 1 fokuserade på.
 • Lyxfällan (TV3) – Trots att vi är inne i säsong 15 så tycker jag fortfarande att detta är intressant. Folk verkar inte förstå hur de kunnat skuldsätta sig och hamna hos kronofogde trots att de tagit blancolån till höger och vänster för saker utan värde. Oftast tänker jag ”idioter” om deltagarna. Och att de är så handlingsförlamade och inte lärt sig något av att själva ha sett på Lyxfällan under 15 säsonger?
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (Kanal 5) – Säsongspremiär på torsdag 3/10! Marvel Comics har alltid haft intressant superhjältetidningar och nu handlar det om S.H.I.E.L.D. som haft nära samarbete med Avengers och Iron Man. Det här kan bli intressant. Förmodligen mycket action och visuellt tekniskt coolt? Veckans måste för min del.
 • Under the Dome (Kanal 5) – Direkt efter S.H.I.E.L.D. kommer ännu en säsongspremiär som beskrivs som… scifi? Jag måste se vad detta kan vara.
 • Arga doktorn (SVT1) – Jag blir också arg. Hittills har jag inte sett att vårdgivarna uppfyllt Hälso- och sjukvårdslagen när de vägrat hjälpa sina patienter. Härom veckan blev jag väldigt besviken över en person jag känner (till) och arbetar under som stod i rutan och slog ifrån sig.
 • American Horror Story (Kanal 9) – Äntligen! Säsong 2 börjar i ny kanal (tidigare TV11) kring midnatt mellan fredag och lördag. Det är som att kasta in alla skräckfilmer som gjorts i ett hus och i en tv-serie. Är det här lika bra som säsong 1 så lovar det väldigt mycket.
 • Dexter (TV6) – Säsong 6 avsnitt 1. Det här en Netflix-favorit och vill man se serien på vanlig tv-kanal så får man sätta på tv:n lördag kl. 04.00. Tänk att seriemördare kan vara så sympatiska!
 • Grimm (TV6) – Nog tycker jag att TV6 stökar till det för den här serien som jag aldrig riktigt vet när de visar. Egentligen en ganska fjantig serie men lite småkul. Jag vill jämföra den med Once Upon a Time, fast i en light-version. Sagofigurer är onda och ska jagas.
 • Intresseklubben (SVT1) – Ibland småkul underhållning, oftast riktigt uruselt dåligt. Men den enda svenska underhållningen just nu på tv som… nästan… fungerar. Se hellre originalet QI på BBC där Stephen Fry är programledare.
 • Mord i paradiset (SVT1) – Brittisk kriminalserie i… öh, Västindien? Ganska dåligt, men ett substitut i väntan på Suits som annars har samma programtid på lördagar. Undrar när säsong 3 börjar för Suits? Enligt rapporter på nätet så har vi något där att se fram emot. För att inte missa Sutis fortsätter jag att titta på Mord i paradiset.
 • Boardwalk empire (SVT1) – I dag börjar ny säsong. Kvalitetsserie! Tänk Sopranos men backa några årtionden tillbaka. Är det 20-/30-tal?
 • Perception (Kanal 5) – Ja, det är ”Will” från Will & Grace. Något äldre, mer ovårdad, professor på universitet men som hjälper FBI med psykologiska utvärderingar. Twisten är att han själv har vanföreställningar och medicinerar (ibland).
 • Det okända (Sjuan) – Egentligen är jag ganska trött på upplägget. Halva programmet är upprepning där de visar vad som tidigare sagts i samma program. Och det går aldrig att verifiera något som ett medium sagt även om deltagarna är chockerade över hur allt ”stämmer”. Det är väldigt vagt.
 • Bron (SVT1) – Säsong 2 verkar också vara av samma höga kvalitet som säsong 1. Sagas avighet känner jag igen då jag känner en person med samma… mentala funktionshinder. Utan att säga för mycket – det är tre existerande diagnoser som ger den här ”avigheten”. Även om jag inte tror att det riktigt var manusförfattarnas avsikt då de aldrig kunnat specificera vad hon egentligen lider av.
 • Frisörakuten (Kanal 5) – Gamla repriser, men det är alltid kul att se Tabatha in action.

Nä, jag tittar väl inte så mycket på tv?! Tänk på att jag ser betydligt mer på en vecka på Netflix.

||||| 0 I Like It! |||||