Teknik och tv #262


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

En månad för tidigt. Klar hög luft med omväxlande sol, blåst och regn. Det gör mig nostalgisk. Sådant var vädret när livet bara var helt underbart när jag för fjorton år sedan flyttade till Göteborg. Därför känns det också nu ganska härligt att jag är ledig, precis som då. Jag tror det är viktigt för mig att på något sätt återuppleva det jag gick igenom då, på ett känslomässigt plan. För det ger mig en frihetskänsla som jag behöver nu när semestern är slut (sedan en vecka) och jag återgår i normal tjänst (i morgon) med all stress och vardag som en sådan pålagring innebär. För nu är det dags att fokusera tanken och gå till handling.

Andersson Sm@art-TV fungerade i ett dygn, sedan lade skiten av och kan inte ta emot signal alls från mitt eller annans trådlösa nätverk. Liksom, orka bry sig! Men det hindrar mig inte från att se Viaplay på min tv. Jag använder helt enkelt min dator och kopplar in HDMI-kabel till tv:n. Det jobbiga är att jag varje gång måste koppla loss datorn (bärbar som jag använder som stationär i form av extern skärm, extern mus, externt tangentbord, externa högtalare, extern strömkälla och externa hårddiskar) och sedan får en massa snubbelsladdar över golven (datorbatteriet varar bara i 2 timmar på full laddning, strömmande media slukar ström).

Trots ett medelmåttigt betyg så tycker jag att Crossbones är riktigt bra som finns på Viaplay. Kanske beroende på att John Malkovich spelar huvudrollen som Svartskägg. Västindien på 1700-talet ligger i tiden. Åtminstone 1700-talet, som nu börjar komma i allt fler tv-serier (som Outlander, Viaplay den 10 september). När det gäller Outlander så sägs den serien vara den bästa 1700-talsskildringen just nu i tv och det tror jag vi kan tacka Gabaldon för som skrivit böckerna och gjort extensiv research. I och för sig betyder det ingenting när något ska överföras till tv-rutan.

Enligt IMDb ges betygen:

Outlander 9,0

Crossbones 6,6

||||| 0 I Like It! |||||